×
 • Acasă
 • Noutăți
 • Devino Partener
 • Contacte
 • Atelierul de Creatie

  Formarea echipei Atelierului de Creație al intreprinderii Floare Carpet datează din anul 1979. Sarcina principală a pictorilor era crearea unui desen nou, precum și elaborarea desenului tehnic, care era, de fapt, o schiță desenata cu periuța și vopsele - pe atunci nu era disponibila proiectarea computerizata. Desenul tehnic era elaborat pe o hârtie de canava, unde fiecare pătrat simboliza un nod de fire. Termenul de elaborare a unui desen, în funcție de complexitate, stil și dimensiuni, putea ajunge până la 6 luni. La etapa de formare, Atelierul de Creație număra unul sau doi pictori si circa 3-4 modelieri, care în funcție de reușita puteau fi promovați la postul de pictor.

  Astăzi, Atelierul de Creație este format dintr-o echipă din cinci designeri, care elaborează desene unice, greu de imitat sau copiat, și un colorist care fiecărui desen ii conferă coloristica sa. Aceasta echipa este condusă de designerul principal - Olga Conovalova, o tânără entuziastă ce crează cu suflet desene excepționale și unice, și Șefa atelierului de creație - Irina Burlaca, designerul ce se deosebește prin originalitate, stil și creativitate, fiecare design are o poveste aparte și poartă în sine o încarcare emoțională.

  Dea lungul anilor au fost create o mulțime de colecții și peste 600 de modele individuale de covor. Nivelul înalt al maeștrilor din Atelierul de Creație este adesea menționat la expozițiile internaționale specializate - desenele noastre sunt unice deoarece continuă tradiția creării lucrărilor de autor.