×
 • Acasă
 • Noutăți
 • Devino Partener
 • Contacte
 • Despre noi

  ISTORIA BRANDULUI

  La începutul activităţii sale, compania a făcut parte din asociația producătorilor, cunoscută sub denumirea „Floare”, după care s-a reorganizat și a devenit „Floare-Carpet” S. A. Compania a trecut prin câteva etape în care s-au produs schimbări esenţiale de produs, brand şi piaţă de desfacere. Brandul „Floare-Carpet” a fost creat şi lansat de către Departamentul de pictori la zece ani după deschiderea companiei, în anul 1988.

  SIMBOLURI DEFINITORII

  În prezent, sigla brandului este o carpetă cu un unghi îndoiat şi un ghem de aţă. Iniţial, în locul ghemului de aţă a fost o floare. Alegerea florii a fost determinată şi de numele întreprinderii, un rol important având elementul floral ce persistă pe covoarele tradiţionale moldoveneşti. Odată cu modificarea sortimentului de produse, adaptate cerinţelor consumatorilor, floarea nu mai este un element primordial în designul covorului, astfel s-a decis înlocuirea acesteia în logoul brandului. Un alt simbol definitoriu al companiei este sloganul „Mai mult decit un brand, este o legenda”.


  Echipa noastră

  Oameni ce se implică deplin în activitatea pe care o desfășoară, persoane bine pregătite profesional, experți în domeniu - aceasta este echipa noastră. Sunt persoane ce muncesc cu dedicație pentru a crea o ambianță plăcută în casele voastre, pentru a aduce căldura și confortul de care aveți nevoie.


   


  Misiunea, viziunea si valori.

  VIZIUNEA Floare Carpet

  Viziunea noastră este de a crea o viaţă de zi cu zi mai comfortabilă  pentru cât mai mulţi oameni. Cum facem acest lucru? Oferind produse de lux, accesorii şi soluţii funcţionale cu un design de calitate, la preţuri accesibile pentru cît mai mulţi oameni.

  MISIUNEA intreprinderii

  Satisfacerea cerințelor clienților reprezintă misiunea noastră principală. Le ascultăm dorințele și le oferim cele mai potrivite soluții, în condiții de maximă seriozitate și responsabilitate, dăruind oportunitatea de a îmbina tradițiile și gusturile personale cu standardele de calitate ale lumii moderne, creând ambianțe plăcute în fiecare casă.

  VALORILE noastre

  • Activitatea noastră este orientată către satisfacția clientului.
  • Raportul superior dintre calitate și preț este cel care definește poziția noastră pe piață.
  • Deciziile rapide și procedurile simple de lucru asigură succesul nostru.
  • Respectăm legislația în vigoare și reglementările interne.
  • În activitatea zilnică, ne asumăm responsabilități economice, sociale și de mediu.
  • Corectitudinea față de fiecare angajat este un imperativ.
  • Avem o politica de susținere și respect reciproc față de partenerii noștri.
  • Ne îndeplinim angajamentele într-un climat de încredere reciprocă.
  • Dezvoltarea profesională continuă a angajaților.
  • Avem o abordare de prevenție în ceea ce privește provocările legate de mediu.
  • Am luat inițiativa în promovarea unei mai mari responsabilități față de mediu; și

  Să încurajăm dezvoltarea și răspândirea tehnologiilor prietenoase cu mediul.
   


  Atelierul de Creatie

  Formarea echipei Atelierului de Creație al intreprinderii Floare Carpet datează din anul 1979. Sarcina principala a pictorilor era crearea unui desen nou, precum și elaborarea desenului tehnic, care era, de fapt, o schiță desenata cu periuța și vopsele - pe atunci nu era disponibila proiectarea computerizata. Desenul tehnic era elaborat pe o hârtie de canava, unde fiecare pătrat simboliza un nod de fire. Termenul de elaborare a unui desen, în funcție de complexitate, stil și dimensiuni, putea ajunge până la 6 luni. La etapa de formare, Atelierul de Creație număra unul sau doi pictori si circa 3-4 modelieri, care în funcție de reușita puteau fi promovați la postul de pictor.

  Astăzi, Atelierul de Creație este format dintr-o echipa unita din opt pictori, care elaborează desene unice, greu de imitat sau copiat, și un colorist care fiecărui desen ii conferă coloristica sa. Aceasta echipa este condusa de pictorul principal - celebra Svetlana Cotelnicova care a făurit desene excepționale și unice în care și-a depus sufletul și măiestria.

  Dea lungul anilor au fost create o mulțime de colecții și peste 600 de modele individuale de covor. Nivelul înalt al maeștrilor din Atelierul de Creație este adesea menționat la expozițiile internaționale specializate - desenele noastre sunt unice deoarece continua tradiția creării lucrărilor de autor.
   


  Procesul de producere

  Covoarele marcă “Floare-Carpet” SA aparțin celei mai înalte clase a covoarelor jacquard dublu pluș confecționate automat la războaie de țesut, avînd următoarele caracterisitici:

  • densitatea plușului: 520 000 fire/m2
  • conținutul de lînă: 100% și 80%
  • folosirea materiei prime naturale: lînă spălată, albă-ţigai, bumbac, in

  Ciclul tehnologic de producere a covoarelor reprezintă un proces finit, care include în sine filarea firelor de lână pură, lână și semilână; vopsirea lor; țesutul covoarelor; finisarea lor; controlul calitatii; marcarea; ambalarea și depozitarea.
   

  Filarea firelor

   

  Vopsirea firelor

   

  Țesutul covoarelor

   

  Finisarea covoarelor