×
 • Acasă
 • Noutăți
 • Devino Partener
 • Contacte
 • Cum sa alegi covorul

  Luați în considerare tipul de fibră preferat

  Covoarele sunt disponibile în lână de 100%, amestecuri din lână și nailon și nenumărate fibre sintetice. Lana este rece în timpul verii și caldă în timpul iernii - și nu este neapărat mai scumpă. Din fibrele sintetice, nailonul vopsit în soluție este alegerea. Este, în general, rezistent la decolorare și moale la atingere. Covoarele din lână la nivel internațional reprezintă doar 2% din totalul covoarelor produse. Ținînd cont de rădăcinile agricole puternice, covoarele din lână au fost întotdeauna favorite în Republica Moldova. Covoarele și carpetele din lînă au o senzație moale, durabilă, caldă și rezistentă la flacără. Lana rezistă murdăriei și poate să revină în formă.

  Stați pe covor

  Dacă oamenii din familia Dumneavoastră doresc să se relaxeze pe podea, asigurați-vă că cumpărați un covor dens și cu o greutate mare. Cu cât este mai greu un exemplar de covor, cu atât mai mare este probabilitate de a avea fire mai multe.
   

  1. Cât de mult va fi folosită camera? Aceasta trebuie luată în considerație pentru că o cameră foarte folosită poate să nu fie cel mai bun loc pentru a instala un covor alb sau cu o nuanță foarte deschisă.
    
  2. Copii se vor juca pe podea? Este o cameră formală sau care nu se folosește prea mult? (Din nou, culorile mai ușoare crează mai multă întreținere.
    
  3. Este o cameră mică sau o cameră mare? Camerele mai mici pot fi făcute să se simtă mai mari prin selectarea unui covor mai deschis colorat, în timp ce camerele mai mari pot fi făcute să se simtă mai remarcabile prin utilizarea unui covor cu nuanță întunecată.
    
  4. Care sunt condițiile de iluminare din cameră? Camerele cu lumină naturală mai pronunțată vor arăta culoarea adevărată a covorului, în timp ce camerele din partea de nord a casei ar putea avea nevoie de o nuanță mai ușoară de covor pentru a le împiedica să se simtă mai întunecate decât sunt.
    

  Ce ar mai trebuie să știți:

  Ar trebui să vă amintiți întotdeauna să aducă elemente de țesătură din draperii și mobilier, mostre de tapet, și vopsea cu tine atunci când selectezi covorul. În acest fel, puteți lua în considerare o serie de culori care se vor potrivi decorului existent al Dumneavostră . Amintiți-vă că această culoare vă poate afecta și starea spirituală. Culorile mai calde vă fac să vă simțiți energizați, în timp ce tonurile mai reci oferă un sentiment de calm. Când luați în considerare culoarea, amintiți-vă că iluminarea din magazinul de covoare nu este aceeași cu condițiile de iluminare din casă. Întrebați dealer-ul dacă puteți lua o mostră de covor acasă.